Soorten woningisolatie

Hoe isoleer ik mijn woning?

Energiezuinig wonen begint bij een goede isolatie van uw woning, ongeacht de warmtebron die u gebruikt. Woningisolatie kan gaan om muren, vloeren, daken of kruipruimtes.

Voor alle soorten isolatie geldt: een goede ventilatie is onontbeerlijk. Alle materialen die wij toepassen zijn daarom ademend voor een optimale vochtregulatie. Hieronder vindt u alle soorten isolatie die wij veelvuldig toepassen bij muren, vloeren en kruipruimtes.

Soorten woningisolatie
  • Maakt verduurzaming rendabel
  • Werkt samen met gecertificeerde partijen
  • Brengt altijd een bezoek op locatie
  • Koopt collectief in voor lagere prijzen
  • Geeft u een volledig uitgewerkte offerte
  • Is uw enige aanspreekpunt voor alle energiezaken

Soorten isolatie voor woningen en bedrijven

Glaswol
De meest toegepaste optie is Knauf Supafil. Hoog rendement, vochtwerend, zeer brandveilig is, geluiddempend en geen voedingsbodem voor schimmels en bacteriën.

HR ++ PS schuimparels
Dampdoorlatend, hoge constante isolatiewaarde, vochtwerend, brandveilig, geluiddempend en geen voedingsbodem voor schimmels en bacteriën.

HR ++ Termoparels
Dampdoorlatend, hogere isolatiewaarde dan glaswol en HR ++ PS schuimparels, zeer goede vulling, vochtwerend, brandveilig, geluiddempend en geen voedingsbodem voor schimmels en bacteriën.

Neopixels Premium
Hoge kwaliteit en rendement, iets duurder, uitstekende vulling en hechting. Schuimparel met de hoogste isolatiewaarde. Zowel binnen als buiten Nederland komen Neopixels als beste uit de test voor isolatie van de spouw.

Enverifoam
Hoge kwaliteit en rendement, iets duurder, naadloze vulling. Gietschuim met de hoogste isolatiewaarde. Ook ideaal voor spouwmuren uit de jaren 80 en 90. Goed vullend vermogen, zeer goede afdichting en waterafstotend. Zeer geschikt voor het herstellen van oud UF schuim, jaren 70 steenwol.

Bio Foam Pearls
Schuimisolatie gemaakt van plantaardig basismateriaal, qua eigenschappen verder gelijk aan die van HR ++ PS schuimparels.

Sprayschuim
Door de vloeibare structuur komt de sprayschuim in alle naden en kieren terecht, waardoor een naadloos pakket ontstaat en optrekkend vocht geen kans meer krijgt. Zeer goede resultaten op gebied van wooncomfort verbetering en energiebesparing. Milieuvriendelijk

Knauf Jetspray
Mengsel van duurzame minerale wol en een organisch bindmiddel, aangebracht op een primer voor een optimale hechting. Geschikt voor betonnen, steenachtige vloeren met een kruipruimte van minimaal 50 centimeter.

Ecose dekens
De Ecose dekens van Knauf Insulation worden tussen de houten balken geplaatst en ondersteund met rachels, met zeer goede resultaten op het gebied van comfort en besparing.

Reflectiefolie
Vloerisolatie van aluminium folie gemonteerd tegen de onderkant van de vloer en gevuld met lucht, vergelijkbaar met de werking van een thermosfles.

Neopixels vloerisolatie
Combinatie van Neopixels parels en aluminiumfolie, geschikt voor houten en betonnen vloeren met een minimale diepte van 50 centimeter. Uitstekende resultaten op het gebied van wooncomfort en energiebezuiniging.

Isolatiechips
Relatief goedkoop maar bijzonder effectief voor vochtige kruipruimtes. De polystyreen (piepschuim) wordt op de bodem van de kruipruimte aangebracht, waardoor het vocht wegtrekt uit de kruipruimte en vloer.

HR ++ EPS bodemparels
Geschikt voor krappe en vochtige kruipruimtes. Hoge isolatiewaarde die zorgt voor een droge kruipruimte en een warmere vloer. Weert vocht, schimmel, nare geurtjes en ongedierte.

Neopixels Bodemparels
Geschikt voor krappe en vochtige kruipruimtes. Unieke combinatie van de hoogste warmteweerstand met thermische reflectie eigenschappen. Uitstekende resultaten op het gebied van comfort en energiebesparing.

Bodemhygrolatie
Uniek isolatiesysteem voor krappe en vochtige kruipruimtes, ook waar veel leidingwerk aanwezig is. Zeer hoge isolatiewaarde die zorgt voor een droge en warmere vloer.

Het isoleren van een dak ligt vaak wat complexer, met het oog op het huidige dakmateriaal, de isolatie, de bereikbaarheid en de keuze van het isolatietype. Aanbieders die zijn gespecialiseerd in dakisolatie zijn onder te verdelen in isolatiebedrijven, dakdekkers en aannemers.

Persoonlijk advies of een offerte?